Пратите нас:

Значај рекреације у животу младих

„Спортска рекреација је слободна и организована активност која физички, психички и социјално обогаћује, релаксира и обнавља човека, те му помаже да се обликује у свестрано развијену личност.“
Љ. Јован, 1973.

 

Као појам који се углавном дефинише тако што се доводи у везу са квалитетом слободног времена, значај рекреације постаје јасан, јер начин на који се користи слободно време може имати велики утицај на квалитет живота у целини.

 

Она на позитиван начин може и те како утицати на све битне аспекте живота појединца. Делује превентивно и штити од негативнх спољних утицаја. Бављене рекреацијом је доступно свима, без обзира на здравствено стање, године и пол. Може бити организована или спонтана активност, физичка или психичка, и може се изводити у свим врeменским условима, у свако доба дана, у било ком простору. Она јe у исто време неопходна и пожељна.

 

 

Било да су у питању спортски садржаји, читање, социјализација са другим људима у циљу разоноде и забаве, одлазак у природу, медитација, банџи-џамп, или било која активност која вам падне на памет, поента је иста – уколико своје слободно време проведете на начин који ће учинити да се ви осећате пријатније и боље, то ће имати позитиван утицај на очување и побољшање вашег здравља, а самим тим и живота.

 

Активирајте се. Покрените се. Рекреирајте се. Радите у слободно време оно што вас испуњава и чини срећним. Сигурно ћете осетити позитивну промену!

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена