Пратите нас:

Здрави стилови живота у месецу који слави здравље

Још од давнина познато је да је здравље човека увек везано за животне навике,  па народна мудрст каже: „здравље на уста улази“; „чистоћа је пола здравља“, „ко у свачије здравље пије, своје убије“; „весело срце – пола здравља“… Савремена медицина такође инсистира на нераскидивој вези људских навика и здравственог стања организма.

Због свега тога, као и због чињенице да млади много лакше прихватају мишљење и савете својих вршњака, поводом Светског дана здравља, 7.4.2022.године, у нашем Дому одржана је ученичка едукација на тему „Здрави стилови живота“.  Презентацију и предавање за своје другове припремио је наш ученик Стефан Вучковић који је на сликовит и занимљив начин приказао колико здрава исхрана, физичка активност, добар сан,  хигијена  и ведро расположење доприносе  очувању нашег здравља.

Редовна брига о здрављу обавеза је сваког појединца, а будући медицински радници, којих је међу нашим домцима највише, управо су они који и теоретски и својим примерима треба да популаризују здраве стилове живота.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара