Пратите нас:

Вршњачки тим обележио „Дан розе мајица“

Ове школске године Дом је богатији за још један тим – Вршњачки тим. Њега чине ученици који су активни, друштвени, пријатни, пуни емпатије и толеранције. Тим је желео да 28.фебруар, дан који је посвећен превенцији вршњачког насиља обележи на посебан начин. Припремили су презентацију поводом „Дана розе мајица“, упознали ученике са његовим историјатом, објаснили појам и врсте насиља. Дискутовали су са присутним ученицима ко су почионици, а ко су жртве, како да их препознају и поставили кључно питање које гласи „Да ли треба помоћ само жртва и/или починилац насиља?“ Мишљења су била разнолика. Вршњачки тим и њихов координатор Драгана Стојановић су објаснили присутнима колико је заправо важно да поред жртве и починилац добије помоћ управо зато што је и он некада био жртва насиља. Превенција је кључна и најважнија када је вршњачко насиље у питању. На њој треба радити непрестано током читаве године. Који је најефикаснији начин превенције било је питање на које су ученици писали своје одговоре на симболичним розе мајицама. За израду розе мајица, велику захвалност дугујемо васпитачици која воду креативну секцију, Сузани Илић Пајкић.
Дакле, циљ свих активности које се предузимају последње среде у фебруару, сваке године, јесте подизање свести о значају превенције насиља, његовом препознавању и реаговању свих заједно како се никад не би поновила судбине оних који су том насиљу били изложени.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена