Турнир у шаху

На иницијативу ученика, 22. и 23. маја у нашем дому је организован турнир у шаху. Прве вечери организовано је екипно такмичење између дечака и девојчица. Мушку екипу чинили су Алекса Тодосијевић, Никола Вучковић и Мартин Николић а женску Ања Остојић, Јована Вучковић и Тамара Ђорђевић. Уз велику борбу женска екипа је имала више смирености и на крају изашла као победник. Девојчице су овом победом и оправдале освојено друго место на Републичкој Домијади.
Друге вечери организовано је појединачно такмичење. Сви су били расположени за шаховску борбу. У првом колу Ања Остојић победила је Алексу Тодосијевића, Мартин Николић је био бољи од Дијане Јовановић, а Никола Вучковић је победио Тамару Ђорђевић. Полуфинале је протекло напето у мечу између Ање Остојић и Мартина Николића, док је жреб био наклоњен Николи Вучковићу па је он чекао победника овог меча. Финале турнира између Ање Остојић и Николе Вучковића остаће упамћено по великој борби и пуно лепих потеза са обе стране. Ипак, победник овогодишњег турнира у шаху је Никола Вучковић!
Честитке свим учесницима и пуно среће до следеће школске године.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо дом

 • Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

  Думитровић Синиша

 • Зато што смо сви као породица.

  Јелена Марјановић

 • Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

  Јовић Урош

 • Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

  Милорадовић Тамара