Пратите нас:

„Срећно“ у посети рударском крају

„Дом ученика средњих школа „Срећно“ не заборавља децу рудара. Њихови дедови су градили, родитељи становали a сада је време да и наследници доживе све чари домског живота под кровом који спаја генерације“, рекла је Татјана Милојевић, директорка Дома ученика средњих школа „Срећно“, приликом посете основним школама у општини Деспотовац.
Она је у срдачном разговору са председником општине Златком Марјановићем истакла да су врата Дома „Срећно“ отворена свим будућим средњошколцима Горње Ресаве који желе да своје школовање наставе у Ћуприји и околини.
Председник Марјановић се захвалио на посети и нагласио да млади Ресавци радо бирају Дом „Срећно“ али би волео да их буде више, јер је то њихова „друга кућа“. Он је подржао овакав начин популаризације установа ученичког и студентског стандарда и подсетио да у последњих десетак и више година нико из дома „Срећно“ није долазио у Деспотовац и околину да на овај начин представи понуду и садржаје установе.
Посебно поштовање заслужује Рудник мрког угља „Рембас“ у Ресавици, чији су рудари пре више од пола века и изградили Дом. Њихови потомци, садашњи директори ових установа, који одлично знају шта значи рударски хлеб са седам кора, настављају да јачају чврсте везе које их спајају.
„Период средњошколског образовања, који сам провео у Дому „Срећно“ један је од најлепших периода мог живота. Уверио сам се у изузетно висок ниво услуга које дом пружа, као и посвећеност деци и њиховом правилном одрастању, тако да од свег срца препоручујем родитељима да децу повере сигурним рукама“, истакао је Ненад Лукић, директор Рудника мрког угља „Рембас“.
Дом „Срећно“ представљен је ученицима у Великом Поповићу, Плажану, Деспотовцу и Ресавици.
Истовремено је свој програм рада будућим средњошколцима Горње Ресаве представила и ћупријска Гимназија.

 

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена