Пратите нас:

Радионица о комуникацији Слушам те – слушаш ме

Последње дане ове школске године посветили смо нешто непосреднијем раду са ученицима. Организовањем радионица на различите теме, наши васпитачи потрудили су се да ангажују ученике како бисмо се сви подсетили неких корисних социјалних вештина.
Васпитачица Марија је уз помоћ и подршку васпитача Далибора овога пута припремила радионицу на тему комуникационих вештина под називом Слушам те – слушаш ме. Ученици су кроз неколико занимљивих и пажљиво осмишљених вежби отворили тему комуникације и шта је све оно што ценимо или не ценимо код саговорника. Говор тела, покрет, мимика и невербална комуникација уопштено важан је чинилац и нешто што прво приметимо када разговарамо са неким. Ученици су постали свеснији неких покрета које чине и сигурни смо да ће након радионице више обратити пажњу на њих, јер су сада увидели шта све позитура тела може да говори.
На крају радионице поделили су своја искуства на тему шта се дешава када комуникације нема – долази до расправе, свађе, па и прекида пријатељства.
Радионичарски рад добар је пут за обраду различитих друштвених феномена. Овим путем смо подстакли ученике да, у неком наредном периоду, слободно и сами иницирају тему. Модел када учимо једни од других делотворан је, и уз добро осмишљен програм свака дискусија може бити отворена.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена