Пратите нас:

Прославили смо Светог Саву

Наш Дом ученика је сечењем славског колача свечано обележио школску славу која негује име Светог Саве још од 1840. године. Свечаности су присуствовали ученици и засполени.

Домаћин славе била је директорка Дома Татјана Милојевић, док ће колачар за наредну годину бити Биљана Стајић, координатор васпитне службе.

Директорка се обратила запосленима и ученицима, пожелела срећну славу и пожелела да још дуго трајемо као установа која је поносна на своје вредности и мисију васпитања и образовања.

Након сечења колача, приређен је пригодан коктел.

„Култ Светог Саве код нашег народа је веома развијен. Ниједан светитељ Цркве Божије није се настанио у души свог народа као Свети Сава. Призивали су га у помоћ сви и свуда, ратник и ратар, мудрац и сељак, удовица и сиротица. Зато није ни чудо што се увек и од свих свечано прослављао најпре литургијски, а онда од времена кнеза Милоша и као свенародна школска Слава тј.патрон свих образовних институција. Савино (про)светитељство биће нам много јасније ако се окренемо од његове биографије као његовој хагиографији. Тек онда можемо знати и прихватити Савину просвету.“ Ово су речи вероучитеља Радослава Мијатовића који у својој беседи истиче значај и величину светитеља чије се име слави 27.јануара. Лик и дело Светога Саве је непролазна вредност српске културе, традиције, историје, посвећености, самосталне Српске православне цркве и државности. Настојимо да као Дом још много година славимо и памтимо лик и дело Светог Саве, јер је знање које имамо темељ за све будуће нараштаје. Срећан нам данашњи дан.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена