Пратите нас:

Прославили смо првих 50 година

На Међународни дан среће прославили смо првих 50 година рада и постојања установе на коју смо поносни.

Дом је изградио Рудник мрког угља „Рембас“ 1973. године како би омогућио лакше школовање деци рудара. Од 2009. године је у надлежности Министарства просвете,  када је и реновиран. Данас је Дом модерна установа која обезбеђује смештај за 100 ученика и послује по свим признатим и најмодернијим стандардима.

Веома нас је обрадовала посета Бранка Ружића, министра просвете Републике Србије, Милутина Ђуровића, помоћника министра за ученички и студенски стандард и инвестиције, Дејана Миловановића, посебног саветника министра просвете, Марине Хасановић, начелнице Одељења за послове ученичког и студенстког стандарда,  Емилије Вуковић, начелнице Одељења за инвестиције, начелника Школске управе Јагодина Животе Старчевића, који су након обиласка Дома и разговора са ученицима и запосленима имали само речи хвале за изглед и организацију рада наше установе.

Након посете представника Министарства просвете нашем дому изведена је свечана академија у сали Основне музичке школе „Душан Сковран“. Академији су, поред делегације Министарства просвете присуствовали и Јовица Антић, председник општине Ћуприја,  Владимир Васиљевић, заменик председника општине Ћуприја, Илија Пауновић, заменик председника Скупштине општине Ћуприја, чланови Управног одбора и друге бројне званице, сарадници и установе са којима Дом сарађује, од Суботице до Сурдулице.

Богат програм свечане академије у оквиру кога су се представили ученици драмске секције, рецитатори, фолклорни ансаммбл и наши драги гости – Школа за музичке таленте у Ћуприји, употпунио је и филм који је сликовито приказао визију коју већ педесет година следимо.

На свечаној академији, Дом је доделио плакете појединцима и установама. Плакете су добили:

  • РМУ „Рембас“ из Ресавице, у знак захвалности свим рударима за постављање чврстих темеља срећније будућности младих покољења;
  • Први управник Дома, господин Недељко Ристановић, за визију коју следимо;
  • Општина Ћуприја, у знак захвалности за дугогодишњу успешну сарадњу;
  • мр Нинослав Ерић, председник СО Ћуприја и народни посланик, за подршку и лично ангажовање на повезивању Дома са локалном заједницом;
  • Марина Хасановић, начелница Одељења за послове ученичког и студентског стандарда Министарства просвете  у знак захвалности за подршку, свестрано ангажовање и дугогодишњу успешну сарадњу;
  • Министарство просвете Републике Србије, у знак захвалности за допринос развоју, осавремењавању и унапређењу рада установе.

Плакету је у име Министарства просвете примио министар, господин Бранко Ружић, који се том приликом и обратио присутнима. Министар је честитао празник свим ученицима и запосленима установе и исказао задовољство што присуствује обележавању овог значајног јубилеја. Такође је истакао и да се Дом ученика „Срећно“ развио у модерну установу која поред смештаја и исхране велику пажњу посвећује безбедности ученика, што је за родитеље од велике важности.

За 50 година постојања, много је генерација отишло у живот из нашег дома. Свака од њих имала је само једну поруку: Трајање! То су научили овде и баш зато су сви они важни где год да живе и раде. Поносни смо на њих и хвала им на искрености и свим топлим речима којима описују свој боравак у Дому ученика средњих школа “Срећно”, казала је Татјана Милојевић, директорка нашег Дома.

Дан Дома обележили су и  ревијални шаховски турнир за ученике средњих школа, Конкурс на тему „Дом из мог објектива“ за најбољу уметничку фотографију, ликовни и литерарни рад. Постављена је и изложба у холу муичке школе која је сликовито приказала Дом у прошлости и Дом данас.

Поносни на протеклих 50 година, са жељом да славимо и стогодишњицу рада, заокружујемо нашу причу традиционалним поздравом  – СРЕЋНО!

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена