Превенција вршњачког насиља

У нашем Дому се негује атмосфера без насиља, а промовишу се толеранција, поштовање личности, уважавање различитости. Према свом израженом ставу против насиља, а и по култури понашања и опхођења, наши ученици су препознатљиви у широј друштвеној заједници. Зато нас није изненадио позив телевизије Поморавље да у уторак, 20. октобра, ширу јавност упознамо са активностима Дома у превенцији и заштити ученика од насиља.

Tелевизијa Поморавље је осмислила пројекат превенције вршњачког насиља у сарадњи са Поморавским гласником, а под покровитељством Министарства културе и информисања.

Пројектом је обухваћен целокупни Поморавски округ и све школе, а Дом ученика средњих школа Срећно био је незаобилазна станица. Директорка Дома Татјана Милојевић је објаснила начин функционисања наше установе и како руководство осмишљава и примењује законску регулативу у овој области. Координатор васпитне службе Биљана Стајић је описала конкретне активности које васпитна служба и ученици спроводе као вид превенције и заштите од насиља.

Целокупну причу снимила је екипа телевизије Поморавље. Пошто препознајемо значај ове теме и сматрамо да је неопходно стално говорити о томе и едуковати младе, ученици су заједно са васпитачицом Маријом осмислили концепт, а потом и извели ситуације како треба и како се не треба понашати према вршњацима. Циљ осмишљених активности је да о насиљу не треба ћутати, него стално проналазити нове начине да се младима укаже да је лепо понашање и међусобно уважавање вредности коју треба неговати као део сопствене личности.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара