Пратите нас:

Побратимство злата вредно

У периоду од 23. до 25. фебруара, наш Дом, који је представљала директорка Татјана Милојевић, учествовао је на трећој конференцији Заједнице Домова Југоисточне Европе која је одржана у Републици Северној Македонији. Домаћини су били Државни студентски дом у Скопљу и Дом ученика у Кавадарцима.
На овој конференцији наш Дом је потписао Повељу о братимљењу са три дома: Државен ученички дом „Мирка Гинова“- Битола из Републике Северне Македоније, Домом ученика Требиње из Републике Српске и Домом ученика средњих школа Чачак из Србије. Овим чином исказали смо наш став да су заједништво и сарадња основ сваког успешног рада и да нас повезивање и брисање граница чини јачим и стабилнијим. Поносни смо на одлуку наше директорке да успостави сарадњу са три дома истовремено, а нарочито што је први пут да се оваква повеља потпише. Верујемо да смо пружили одличан пример колегама из Заједнице и надамо се да ће се што више удруживати и повезивати. Поносни смо и на наше побратиме из Битоља, Требиња и Чачка. Верујемо да ће у наредном периоду бити нових повеља, много повезивања, дружења и размена.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена