Пратите нас:

Отварање Матићевих дана

У петак, 9.септембра, свечано су отпочели 41. по реду Матићеви дани. Ученици нашег Дома заједно са васпитачицом и директорком присуствовали су отварању манифестације.

У галерији Музеја „Хореум Марги – Равно“ присутнима се најпре обратила директорка Народне библиотеке „Душан Матић“ Љиљана Ђорђевић која је говорила о значају ове културне манифестације како за Ћуприју, тако и за књижевност и правац надреализам коме је Матић припадао.

Отварање су употпунили и Дејан Богдановић, дародавац Легата Душана Матића, глумац Петар Митић, који је говорио Матићеве стихове, глумица Ева Рас – специјална гошћа и саговорница на трибини „Причајте ми о Малармеу“  као и Владимир Васиљевић, заменик председника Општине Ћуприја који је манифестацију прогласио отвореном.

Увек се радо одазовемо позивима институција културе и уметности, па је тако било и овога пута. Ученици нашег Дома су научили нешто ново о Душану Матићу, о чему су касније дискутовали са друговима и васпитачима. Радимо на едукацији младих људи на тему културе, уметности, књижевности. Тиме се поносимо и то је снага нашег Дома.

Нестрпљиво ишчекујемо наредне садржаје Матићевих дана, који ће трајати до 13. септембра.

 

 

 

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара