Пратите нас:

Онлајн премијера представе „Кад су цветале тикве“

Представа “Кад су цветале тикве“ настала по истоименој драми нашег познатог писца и Ћупричанина на кога смо поносни имаће и своју онлајн премијеру 24. децембра 2020. од 18 сати. Глумачки ансамбл предвођен Милошем Биковићем у главној улози играће овај култни комад за београдску публику и том приликом представа ће се преносити уживо путем интернета уз обезбеђени превод на руски и енглески језик. Продаја улазница биће могућа на сајту БДП-а и путем мреже Tickets.rs

О представи (преузето са сајта БДП-а):

Драма „Кад су цветале тикве“ Драгослава Михаиловића колико год да је двојако сведочанство повесних социјално-политичких превирања из недавне прошлости, толико је изнад свега упечатлјива, снажна и онеспокојавајућа интимна прича о растеглјивости граница лјудскости и морала. Универзалну, готово архетипску, тему о превази осећаја потребе за одбраном сопствене части и достојанства над наметнутим, свепритискајућим, али опште прихваћеним друштвеним нормама и законима (које итекако зависе од историјског тренутка и поретка), Михаиловић поставлја у радикално драматуршки дефрагментисане и на први поглед локално-политичке оквире (комунистичка диктатура, Резолуција Информбироа, Голи оток), дајући тако „Тиквама“ ванвременску ноту.

*фотографија је преузета са сајта БДП-а

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара