Пратите нас:

Обележили смо Дан розе мајица

Широм наше Планете последње среде у месецу фебруару обележава се Дан розе мајица као знак борбе против вршњачког насиља. Ношење ове боје симболизује солидарност са канадским дечаком који је постао жртва злостављања јер је у школу дошао у розе мајици како би пружио подршку мајци оболелој од карцинома дојке. Вршњачко насиље дешава се свуда око нас, у школама, на улици, у парковима, али је важно да о томе говоримо и да разумемо да за насиље нема оправдања. Обележавање овог дана има за циљ промовисање толеранције, емпатије, поштовања различитости, развијања сарадње и оснаживање за ненасилно решавање конфликата.

Тим поводом, у нашем Дому организовано је предавање о видовима насиља као и о историјату обележавања Дана розе мајица које су припремиле и реализовале наше ученице Миљана Милетић и Марина Милетић. Након предавања уследила је радионица на којој смо говорили о пријатељству, шта све оно јесте а шта није и за које вредности се лично залажемо. Поруке настале из радионичарског процеса ученици су написали па смо од њих направили беџеве које смо поносно носили.

У знак подршке својим вршњацима – жртвама злостављања и личног протеста против сваке врсте насиља, већина наших ученика била је у розе мајицама па смо на крају активности направили заједничку фотографију и послали поруку да је наш Дом место пријатељства, толеранције, љубави и среће. Овде нема места насиљу.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена