Пратите нас:

Обавештење за кандидате из осетљивих друштвених група

ОБАВЕШТЕЊЕ
за кандидате из осетљивих друштвених група

УЧЕНИЦИ ИЗ ОСЕТЉИВИХ ДРУШТВЕНИХ ГРУПА КОЈИ ПРЕМА РЕДОСЛЕДУ НА КОНАЧНОЈ РАНГ ЛИСТИ НИСУ ДОБИЛИ СМЕШТАЈ У ПРВОЈ РАСПОДЕЛИ, имају право да у августовском року од 24.8 – 27.8.2021. поднесу захтев Дому да се посебно рангирају у оквиру наменски опредељених капацитета Установе.

При томе, ученици су дужни да доставе:

а) ДОКАЗ О ПРИПАДНОСТИ ОСЕТЉИВОЈ ГРУПИ;
б) ЗАХТЕВ за посебно рангирање ( ДОБИЈА СЕ У ДОМУ).

ДОКАЗ О ПРИПАДНОСТИ ОСЕТЉИВОЈ ГРУПИ:

  • ИЗ МАТЕРИЈАЛНО ИГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ – решење центра за социјални рад да су примаоци сталне социјалне помоћи (оверена фотокопија)
  • УЧЕНИЦИ БЕЗ РОДИТЕЉСКОГ СТАРАЊА – потврду да су на евиденцији Центра за социјални рад или умрлице преминулих родитеља;
  • ИЗ ЈЕДНОРОДИТЕЉСКИХ ПОРОДИЦА – извод из матичне књиге умрлих за преминулог родитеља или извод из матичне књиге рођених за ученика;
  • ИЗ РОМСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ – потврда Националног савета ромске националне мањине, односно Канцеларија за инклузију Рома;
  • ИЗБЕГЛИЦЕ И РАСЕЉЕНА ЛИЦА – потврда да се корисник налази у евиденцији о избеглим или расељених лицима (прибавља се у Комесаријату за избеглице и миграције РС, а преко Повереништва за избеглице са територије општине пребивалишта)
  • ЛИЦА ЧИЈИ СУ РОДИТЕЉИ НЕСТАЛИ ИЛИ КИДНАПОВАНИ НА ТЕРИТОРИЈИ КиМ И БИВШЕ СФРЈ – потврда одговарајућег удружења породица киднапованих и несталих лица)
  • ПОВРАТНИЦИ ПО СПОРАЗУМУ О РЕАДМИСИЈИ И ДЕПОРТОВАНИ УЧЕНИЦИ – потврда МУП-а;
  • БЛИЗАНЦИ ( ЧИЈИ ЈЕ БРАТ/СЕСТРА ПРИМЉЕН У ДОМ) – извод из матичне књиге рођених;
  • УЧЕНИЦИ КОЈИ СЕ ШКОЛУЈУ ЗА ДЕФИЦИТАРНО ЗАНИМАЊЕ – у самом захтеву се ставља напомена да се школују за дефицитарно занимање
  • УЧЕНИЦИ КОЈИ СЕ ШКОЛУЈУ ПО СИСТЕМУ ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА – уговор о стипендирању са социјалним партнерима

Ученик коме је у претходној школској години изречена васпитно – дисциплинска мера за тежу повреду обавезе, губи право на посебно рангирање у оквиру наменски опредељених капацитета.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара