Пратите нас:

Новинарство за почетнике

Новинарска секција нашег Дома активна је већ неколико година. Наши млади новинари редовно припремају радио емисије и на тај начин истичу и обрађују теме које занимају њих и њихове вршњаке, постављају питања на које заједнички дају одговоре и обележавају значајне датуме из светске и националне историје и културе. А како да овај посао обаве на правилан и професионалан начин упућују их васпитачице Биљана Стајић и Марија Миладиновић. Ново окупљање већ опробаних и будућих новинара било је прилика да се подсете и науче шта новинари морају да знају, које су основне форме новинарског изражавања и на шта треба да обрате пажњу при припреми и реализацији радио емисија.

А сад и пректично: КО – новинарска секција нашег Дома, КАД – 15.11.2022, ШТА – одржала састанак, ГДЕ – у библиотеци Дома, ЗАШТО – да би се нови чланови упознали са основама новинарства. Тако смо младе новинаре упутили да у свом раду увек треба да одговоре на 5 основних новинарских питања. А да ли су ово научили, утврдићемо пратећи њихов рад.

 

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена