Пратите нас:

Недеља посвећена правима детета

Деца су будућност човечанства. У томе се декларативно сви слажу. Али да би се та будућност остварила потребно је много љубави, пажње и стрпљења, много загрљаја, оброка и поука, што често, нажалост, изостане. Зато је прва недеља октобра проглашена за Дечју недељу, да би читав свет подсетила на дечја права и друштвену одговорност за њихово здраво и безбедно одрастање.

И у нашем Дому сваке године Дечја недеља обележава се бројним активностима које имају за циљ да децу упознају са њиховим правима која су одраз посебних потреба детета.

Ове године ученици су тематски уредили огласну таблу на којој су објавили Конвенцију о правима детета и своје радове инспирисане овом темом. Ученице Анђела Стајковић и Јована Михајловић припремиле су и реализовале радио емисију у којој су се бавиле правима детета и различитим изборима који се пред њих постављају а једно вече било је испуњено филмском пројекцијом на којој је, по жељи ученика, приказан филм Сам у кући.

Са жељом, да се  ниједно дете не осећа самим и напуштеним и да одрасли буду увек свесни своје важности у њиховом одрастању и одговорности за њихово срећно детињство, протекла је и ова Дечја недеља која се ове године обележавала под слоганом „Дете је дете, да га волите и разумете“.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара