Пратите нас:

Недеља посвећена правима детета

Деца су будућност човечанства. У томе се декларативно сви слажу. Али да би се та будућност остварила потребно је много љубави, пажње и стрпљења, много загрљаја, оброка и поука, што често, нажалост, изостане. Зато је прва недеља октобра проглашена за Дечју недељу, да би читав свет подсетила на дечја права и друштвену одговорност за њихово здраво и безбедно одрастање.

И у нашем Дому сваке године Дечја недеља обележава се бројним активностима које имају за циљ да децу упознају са њиховим правима која су одраз посебних потреба детета.

Ове године ученици су тематски уредили огласну таблу на којој су објавили Конвенцију о правима детета и своје радове инспирисане овом темом. Ученице Анђела Стајковић и Јована Михајловић припремиле су и реализовале радио емисију у којој су се бавиле правима детета и различитим изборима који се пред њих постављају а једно вече било је испуњено филмском пројекцијом на којој је, по жељи ученика, приказан филм Сам у кући.

Са жељом, да се  ниједно дете не осећа самим и напуштеним и да одрасли буду увек свесни своје важности у њиховом одрастању и одговорности за њихово срећно детињство, протекла је и ова Дечја недеља која се ове године обележавала под слоганом „Дете је дете, да га волите и разумете“.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена