НЕДЕЉА БОРБЕ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА У ДОМУ „СРЕЋНО“

У Дому ученика средњих школа „Срећно“ у Ћуприји, протекла недеља била је у знаку борбе против вршњачког насиља. На редовним састанцима васпитних група, који су одржани у понедељак 24.2.2020, ученици су још једном опоменути да је насиље опасност за све и да се са њим не треба мирити нити од њега окретати главу. Границе између улоге насилника, жртве и сведока увек је варијабилна па је неопходно повисити праг осетљивости на различите облике насиља.
На сам „Дан розих мајица“ 27.2.2020. у Дому је одржана радионица под називом “Реците стоп насиљу“, која је имала за циљ да развије самопоуздање и кооперативност ученика, да их охрабри да изнесу свој став и пријаве насиље. Радионици, чији је аутор и водитељ васпитачица Сузана Илић Пајкић, је присуствовало 25 ученика који су на примерима препознавали облике насиља и разматрали могуће последице.
Учесници су заједнички средили огласну таблу посвећену овој теми.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо дом

 • Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

  Думитровић Синиша

 • Зато што смо сви као породица.

  Јелена Марјановић

 • Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

  Јовић Урош

 • Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

  Милорадовић Тамара