Пратите нас:

НЕДЕЉА БОРБЕ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА У ДОМУ „СРЕЋНО“

У Дому ученика средњих школа „Срећно“ у Ћуприји, протекла недеља била је у знаку борбе против вршњачког насиља. На редовним састанцима васпитних група, који су одржани у понедељак 24.2.2020, ученици су још једном опоменути да је насиље опасност за све и да се са њим не треба мирити нити од њега окретати главу. Границе између улоге насилника, жртве и сведока увек је варијабилна па је неопходно повисити праг осетљивости на различите облике насиља.
На сам „Дан розих мајица“ 27.2.2020. у Дому је одржана радионица под називом “Реците стоп насиљу“, која је имала за циљ да развије самопоуздање и кооперативност ученика, да их охрабри да изнесу свој став и пријаве насиље. Радионици, чији је аутор и водитељ васпитачица Сузана Илић Пајкић, је присуствовало 25 ученика који су на примерима препознавали облике насиља и разматрали могуће последице.
Учесници су заједнички средили огласну таблу посвећену овој теми.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара