Пратите нас:

Наш домац Никола Обрадовић, хуманиста и вршњачки едукатор

У времену пандемије и карантина, када углавном радимо од куће и размењујемо информације путем интернета, добро је запитати се шта лично можемо да учинимо како бисмо помогли или некоме улепшали дан.
Наш ученик, Никола Обрадовић учинио је то на најбољи могући начин. Снимио је едукативни видео о корона вирусу.

Идеја за овај видео вуче корене из задатка који су пред њега поставили васпитачи Дома пре распуштања школа. Он је био задужен да са групом ученика медицинске школе припреми презентацију и предавање о респираторним инфекцијама, које би у виду вршњачке едукације представили на заједничком састанку васпитних група. Никола је као прави одговорни ученик одмах кренуо у спровођење ове идеје, али га је распуштање школа спречило да је спроведе у дело. Ипак од ње није одустао. Потражио је и пронашао нов начин да је представи ширем аудиторијуму.
Како већ неко време има канал на јутјуб платформи где са својим пријатељем снима кратке клипове шаљивог карактера одлучио је да материјал који је припремио пласира на тај начин, па је свој канал искористио у едукативне сврхе. Озбиљан и врло професионални приступ указује да је пред нама будући лекар у кога ће пацијенти моћи да имају поверења.
Никола је и вишегодишњи успешан глумац у драмској секцији дома а награда за најбољу мушку улогу на 24. Регионалној домијади показује да је и у тој области изузетно успешан и да остварује одличан контакт са публиком. Уз то, он је одличан ђак, матурант.
Све ове своје квалитете и таленте објединио је самостално снимивши видео клип који је пред нама, јер се потрудио да испоштује правила изолације о којима прича, па није потражио помоћ друга са којим иначе сарађује.
Браво, Никола! Мали Дом великог срца је поносан на тебе!

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара