Пратите нас:

Наш домац Никола Обрадовић, хуманиста и вршњачки едукатор

У времену пандемије и карантина, када углавном радимо од куће и размењујемо информације путем интернета, добро је запитати се шта лично можемо да учинимо како бисмо помогли или некоме улепшали дан.
Наш ученик, Никола Обрадовић учинио је то на најбољи могући начин. Снимио је едукативни видео о корона вирусу.

Идеја за овај видео вуче корене из задатка који су пред њега поставили васпитачи Дома пре распуштања школа. Он је био задужен да са групом ученика медицинске школе припреми презентацију и предавање о респираторним инфекцијама, које би у виду вршњачке едукације представили на заједничком састанку васпитних група. Никола је као прави одговорни ученик одмах кренуо у спровођење ове идеје, али га је распуштање школа спречило да је спроведе у дело. Ипак од ње није одустао. Потражио је и пронашао нов начин да је представи ширем аудиторијуму.
Како већ неко време има канал на јутјуб платформи где са својим пријатељем снима кратке клипове шаљивог карактера одлучио је да материјал који је припремио пласира на тај начин, па је свој канал искористио у едукативне сврхе. Озбиљан и врло професионални приступ указује да је пред нама будући лекар у кога ће пацијенти моћи да имају поверења.
Никола је и вишегодишњи успешан глумац у драмској секцији дома а награда за најбољу мушку улогу на 24. Регионалној домијади показује да је и у тој области изузетно успешан и да остварује одличан контакт са публиком. Уз то, он је одличан ђак, матурант.
Све ове своје квалитете и таленте објединио је самостално снимивши видео клип који је пред нама, јер се потрудио да испоштује правила изолације о којима прича, па није потражио помоћ друга са којим иначе сарађује.
Браво, Никола! Мали Дом великог срца је поносан на тебе!

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена