Пратите нас:

МУЗИЧКА НЕДЕЉА

Када се говори о интересовањима младих, музика на тој скали заузима високо место. Ипак, музички укуси су различити. У нашем Дому често се организују музичке вечери на којима ученици-добровољци реализују радио емисије и преко разгласа емитујуузику по свом избору, обично шетајући кроз музичке жанрове. У жељи да удовољимо интересовању ученика али и да испитамо њихов музички укус организовали смо музичку недељу од 10. до 15. октобра. Три вечери заредом емитована је музика из задатог жанра а за ди-џејеве јављали су се поклоници те врсте музике.

Прво вече било је резервисано за поп и рок а програм су водиле и музику бирале Марија Родосављевић и Милена Миладиновић. Следеће вечери задата тема била је народна и фолк музика а избор песама су направили Лука Кељевић, Теодора Ранђеловић, Александар Филиповић и Давид Радичевић. Треће вечери на репертоару је била треп и реп музика а за пултом су се нашли Петра Савић, Лука Кељевић, Матеја Николић, Давид Радичевић и Александар Филиповић.

Већ само понављање ученика ди-џејева друге и треће вечери показује да исти ученици слушају народну и фолк музику али и треп и реп. Након три музичке вечери у Дому је спроведена мини анкета у којој су ученици имали прилику да оцене сва три музичка избора, али и да предложе жанр коме би требало да буде посвећена нека од наредних радио емисија. Анкета је показала да ученици најрадије слушају народну и фолк музику (147 поена од могућих 168), затим треп и реп (113 поена) a најмање поп и рок (99 поена). Неки од њих изразили су жељу да у Дому чују класичну, техно, хејви метал, реге, па чак и кафанску музику.

Очигледно да има пуно простора за помоћ у изграђивању музичког укуса ученика, па ћемо у наредном периоду овој теми посветити више пажње.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена