Пратите нас:

Мир, мир мир – радио емисија посвећена миру

…а мир, свуд је мир…

Суматра, Милош Црњански

 

Последња недеља октобра, посвећена недељи разоружања, мотивисала нас је да размишљамо о суштини мира. Колико нам је заправо важан мир – лични, свакодневни, мир у породици, окружењу, свету? Ову тему покренуле су ученице новинарске секције Софија Авдаковић и Анастасија Ивановић поставивши питања, најпре себи, а онда и нашим домцима, о којима би требало размислити.

Емисија је креирана у форми подкаста а ток је пратио слободну разговорну форму са унапред припрељеним питањима о којима су наше новинарке дискутовале.

Занимљив избор музике наших ученица био је саставни део радио емисије емитоване у вечерњим часовима на домском разгласу, а дечаци и девојчице су, као и увек радо слушали, пратили и касније коментарисали ово инспиративно тематско вече.

Закључак целокупне емисије је да је мир увек изузетно важан. Мир у свету који омогућава благостање у друштву, породични мир који ствара услове за срећу и развој свих чланова и мир у себи самом који нас охрабрује да се отворимо ка другим људима.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара