Пратите нас:

Матићеви дани у граду на Морави

Септембар је у нашој Ћуприји месец када славимо књижевност и уметност. Живот и стваралаштво једног човека уз чије име је стајало и име нашег града, урезано је у историју књижевности и покрет надреализам.

Рођен у Ћуприји 31. августа 1898. где је и провео један део свог живота. Поред Ћуприје, живео је и у Паризу. Сарађивао са угледним именима свога доба попут Оскара Давича и Александра Вуча.

Његово име било је Душан Матић и ове године Народна библиотека која се и зове по овом великану српске књижевне сцене организује 41. Матићеве дане.

У Ћуприји се Матићеви дани обележавају сваке године почетком септембра, окупљајући велики број уживалаца културе и уметности, а завршна манифестација је свакако додела престижне књижевне награде „Матићев шал“ песнику до 27 година за прву објављену збирку поезије.

Поред тога, прегршт културног, уметничког и едукативног садржаја посвећеног животу и делу писца ишчекује нас у периоду од 9 – 13. септембра  и са радошћу ћемо испратити  дешавања која нам у наредним данима предстоје.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена