Пратите нас:

Конференција васпитног рада у домовима ученика средњих школа Републике Србије

Десета Конференција „Васпитни рад у домовима ученика средњих школа Републикe Србије“ одржана је од 23. до 26. септембра у Врњачкој Бањи. Тематски фокус овогодишње конференције  био је на превенцији и борби против болести зависности, као и превенцији насиља у установама.

Првог дана учесници конференције су пратили занимљива предавања стручних лица која могу помоћи у свакодневном раду са ученицима. Други дан био је резервисан за  излагања колега из домова, која су била веома занимљива и током којих су се могла разменити знања, али и искуства.

Васпитачи Ненад Паунковић и Марија Миладиновић представили су наш Дом темом Борба против насиља кроз активизам ученика и конструктивно коришћење слободног времена у домској заједници. Предавање је изазвало велико пажњу и позитивне коментаре водитеља али и колега.

Овај формат Конференције омогућава да васпитачи и стручни сарадници представе примере добре праксе и на тај начин подстакну колеге на дискусију и примену представљених примера у својим домовима. Тако ће и наши васпитачи искуства са конференције пренети осталим колегама, а позитивне примере применити у раду.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара