Пратите нас:

Конференција васпитног рада у домовима ученика средњих школа Републике Србије

Десета Конференција „Васпитни рад у домовима ученика средњих школа Републикe Србије“ одржана је од 23. до 26. септембра у Врњачкој Бањи. Тематски фокус овогодишње конференције  био је на превенцији и борби против болести зависности, као и превенцији насиља у установама.

Првог дана учесници конференције су пратили занимљива предавања стручних лица која могу помоћи у свакодневном раду са ученицима. Други дан био је резервисан за  излагања колега из домова, која су била веома занимљива и током којих су се могла разменити знања, али и искуства.

Васпитачи Ненад Паунковић и Марија Миладиновић представили су наш Дом темом Борба против насиља кроз активизам ученика и конструктивно коришћење слободног времена у домској заједници. Предавање је изазвало велико пажњу и позитивне коментаре водитеља али и колега.

Овај формат Конференције омогућава да васпитачи и стручни сарадници представе примере добре праксе и на тај начин подстакну колеге на дискусију и примену представљених примера у својим домовима. Тако ће и наши васпитачи искуства са конференције пренети осталим колегама, а позитивне примере применити у раду.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена