Пратите нас:

КОНФЕРЕНЦИЈА О ВАСПИТНОМ РАДУ

Ове године васпитачи и директори домова ученика окупили су се на дванаестој конференцији Васпитни рад у домовима ученика средњих школа Србије, која је од 7. до 9. октобра одржана у Врњачкој Бањи, са основним циљем да омогући осавремењивање знања и размену искуства. Први дан био је резервисан за тематски део, односно рад у пленуму, на коме су представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја Мирослав Лукић и Јелена Миња говорили о примени Закона о ученичком и студентском стандарду а предавачи са Филозофског факултета у Новом Саду о менталном здрављу адолесцената и контроли понашања.

Учесници Конференције имали су прилику да представе акредитоване програме стручног усавршања. Други дан је био искоришћен за рад по секцијама на којима су васпитачи презентовали своја искуства и праксу у домовима из којих долазе, у области адаптације и учења, животних вештина и живота у заједници.

Наш Дом био је представљен стручним радом „Развој креативности као фактор очувања менталног здравља ученика“ који је припремила васпитачица Сузана Илић Пајкић а презентовао васпитач Ненад Паунковић.

Слободно време искоришћено је за дружење. Овакве конференције одржавају се два пута годишње и значајно доприносе осавремењивању васпитног рада у домовима Србије, а наша директорка Татјана Милојевић је члан организационог одбора.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена