Пратите нас:

ЈОШ ЈЕДНА ПА ПОЛА ВЕКА

Када рудари постављају подграде у окна они то чине да траје, јер “црно злато” нема цену, као ни рад на васпитању њихове деце, у дому који су подигли пре 49 година.
Поздравом “Срећно”, силазили су у рудник по чудесни камен који греје и испраћали своје наследнике у град, по знање.
Ни угаљ ни знање ништа не може уништити. Зато наш дом траје и трајаће, јер лежи на здравим подградама које су данас Министарство просвете, науке и технолошког развоја и општина Ћуприја. Они омогућавају сигуран пут у будућност сви младим главама жељним успеха и животне радости.
Задатак нас, запослених у дому, је да деци пружимо најпре сигурност, а онда и сав комфор који подразумева данашњица.
За 49 година много је генерација отишло у живот из нашег дома. Свака од њих имала је само једну поруку: Трајање! То су научили овде и баш зато су сви они важни где год да живе и раде. Поносни смо на њих и хвала им на искрености и свим топлим речима којима описују свој боравак у Дому ученика средњих школа “Срећно”.
Срећни смо и ми јер већ сутра настављамо да радимо како бисмо побољшали услове живота ученика у дому.
Колико год да је сигурност повећана, смештај удобнији, храна укуснија, учење олакшано, ваннаствне активности разноврсније, сигурно је да су  рад, ред и дисциплина неприкосновени темељи на којима сигурно стоје наши ученици, наши станари. Због тога су они здрави, одговорни и вредни људи, на које се градови из којих долазе могу ослонити а Србија увек рачунати.
Тако ће бити и сутра када будемо завршили започето реновирање соба, заменили намештај и побољшали енергетску ефикасност зграде. Она је симбол нашег трајања. Трајаће и наше име јер га због успеха на разним пољима зна цела Србија, “Срећно”!

 

Директор Дома ученика средњих школа „Срећно“ Ћуприја

Татјана Милојевић

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара