Пратите нас:

Имам право на …

Сваке године, 10. децембра, обележава се дан када је потписана декларација УН о људским правима. Ово је први и најпревођенији правни документ на свету који дефинише слободе и права људи као вредности које треба штитити, како би свакој особи било омогућено да свој живот живи слободно, равноправно и са достојанством.

Креативна секција нашег Дома пружа ученицима могућност да своје мисли, емоције, ставове и погледе на свет преточе у дела. Међународни дан људских права смо обележили управо тако. Домски психолог Драгана Стојановић и васпитачица Сузана Илић Пајкић су разговарале са ученицима и подсетиле их колико је важно да развијамо свест о томе да сви имамо једнака права без обзира којој групи припадамо. Она не зависе од националне, државне, идеолошке, социјалне и културне припадности већ су универзална. Крећу се од најосновнијих – права на живот, до оних која чине живот вредним живљења као што су право на брак, породицу, образовање, рад, здравље, слободу мишљења итд. Златне руке наших креативаца израдиле су цртеже на којима стоји записано по једно право које сматрају најзначајнијим. На огласној табли Дома стајаће као подсетник ученицима а и одраслима.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена