Пратите нас:

И даље се боримо – у сусрет Међународном дану жена

Међународни дан жена у свету се прославља сваког 8.марта и симболично представља борбу за социјална, економска и политичка права.

Ученице нашег Дома и чланице новинарске секције Марија Радосављевић и Богдана Радисављевић припремиле су и реализовале ученичку едукацију којом су приближиле значења овог важног датума.

Осмомартовску недељу започеле смо вредно – првог дана у недељи Марија је одржала мали час историје о Осмом марту, али се и осврнула на то како  данас прослављамо. Касније у дискусији са ученицима поделили смо размишљања и како они честитају овај дан њима драгим женама.

Дан касније, Богдана и Марија припремиле су и реализовале радио емисију у којој су, више у необавезној форми, разговарале о овом датуму. Пажљиво бирана музичка плејлиста обојила је емисију и допринела је позитивној и слављеничкој атмосфери.

Дан жена – Women’s day, El dia de la Mujer, много језика, а једно значење. Дан који треба да нас подсети на снагу жене и захвалност коју треба да имамо на уму свакодневно. Само друштво у коме су сви уживају потпуно једнака права је оно које је здраво и перспективно и у каквом треба да изградимо нашу будућност. Срећан нам свима Осми март!

 

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена