Пратите нас:

Гледали смо Хејтикету

Овогодишњу дечју недељу крунисали смо одласком у позориште. У организацији Установе културе Ћуприја и Школе глуме Ћуприја, 6.октобра смо имали прилике да погледамо позоришну представу Хејтикета.

Дванаест девојчица изнеле су актуелни проблем етикетирања и пружиле низ ситуација са којима се сусреће групица која се међусобно дружи или познаје. Упознајемо ликове Анастасију, Сару, Миу, Алексу и Лену и у њиховим поступцима препознајемо проблеме школараца – начин на који третирају једни друге, како се једни другима обраћају, шта њихови поступци говоре о њима самима.

Поред актуелних проблема, глумице су изнеле и неколико решења. Јасно су указале да о насиљу не треба ћутати и да неки модели понашања једноставно нису кул.

У разговору са ученицима који су организовано из Дома отишли и погледали представу, јединствено размишљање је да им се јако допала представа. У разговору са васпитачицом истакли су да нису имали прилике да често иду у позориште и да је ово вечерас био пун погодак.

Како наш Дом има сјајну сарадњу са Установом културе Ћуприја, надамо се да ће бити још много прилика када ће наши ученици моћи да погледају квалитетан позоришни садржај. До следеће представе – промишљамо о Хејтикети и дефинитивно је препоручујемо другима.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена