Пратите нас:

Филм који ћемо дуго памтити – Capernaum

Дечју недељу у нашем Дому пратило је прегршт дешавања. Сваког дана смо се трудили да ученицима понудимо занимљив садржај, a 5.октобар резервисан је за филмску пројекцију. Много ученика се распитивало о филму који је најављен као изненађење.

Није била комедија, а ни акција. Овога пута одлучили смо се за нешто реалистичније, емотивније, нешто што ће нам пружити слику о томе како све деца могу да живе.

У питању је филм Capernaum, либанске редитељке Надине Лабаки, ремек-дело у пуном смислу те речи. Филм говори о дечаку Заину и његовом путовању кроз живот и свим невољама са којима се сусреће на улицама Бејрута.

Филм нас је натерао да се запитамо у каквим све друштвима деца живе, како расту и шта их све може натерати да уђу у свет одраслих и пре времена.

Потребни су нам овакви филмови да нас подсете да треба ценити оно што имамо – сваки загрљај ближњег, свако породично окупљање, сваки динар и комад хлеба. И да то имамо на уму свакодневно. У доживљају филма сви смо јединствени. Без много речи и комуникација погледима – довољно је речено.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена