Пратите нас:

ЕкологиЈА – радионица на тему очувања животне средине

Шта је оно што ја могу да урадим како бих очувао/ла животну средину је питање које свако од нас треба да постави себи макар једном у току дана. У времену конзумеризма, потрошачког друштва, неопходно је да се запитамо да ли нам је и колико потребно све оно што купујемо, потрошимо и на крају – бацимо?

У сусрет Светском дану заштите животне средине који се у целом свету обележава 5. јуна, ученици нашег Дома присуствовали су радионици   „Животна средина као простор који нас окружује“ која је имала за циљ  подизањe свести ученика о важности здраве животне средине, као и подстицање на еколошко промишљање. Радионица је садржала елементе плеса, сценског покрета и импро театра, а идејни творац је васпитачица Марија Миладиновић.

Ученици су били креативни и инспиративни, а за сам крај радионице, на Зиду наде исписали смо предлоге шта свако од нас може да уради да заштити околину у којој живи.

Очување природе је задатак свих нас. Сачувати екосистем једине планете коју имамо и на којој живимо треба и мора бити заједнички циљ.

 

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара