ДА СЕ УПАМТЕ ВЕЛИКИ ЉУДИ И ВЕЛИКА ДЕЛА

У сусрет Дану примирија у Првом светском рату, а у склопу обележавања Дана општине Ћуприја, музеј „Хореум Марги – Равно“ приредио је мултимедијалну изложбу Надежде Петровић, сррпске сликарке која је својим животом доказала да је уметност неодвојива од хуманости и да такве најчистије емоције могу да се изразе како кроз уметност, тако и кроз непосредно делање.
Љубитељи сликарства из Дома ученика средњих школа „Срећно“ 19.10.2017.посетили су ову изложбу и кроз посматрање слика и причу директора Музеја Новака Новаковића увидели да људи постају велики на различите начине, али је битно да буду и остану људи.
Надежда Петровићн је свој живот посветила уметности и српству, била је велика сликарка и добровољна болничарка у 3 рата, волела је боје и људе, волела је живот а жртвовала га је лечећи друге и тиме заслужила незаборав. После ове изложбе, ми знамо много више о њој али и о правим људским вредностима.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара