ДА СЕ УПАМТЕ ВЕЛИКИ ЉУДИ И ВЕЛИКА ДЕЛА

У сусрет Дану примирија у Првом светском рату, а у склопу обележавања Дана општине Ћуприја, музеј „Хореум Марги – Равно“ приредио је мултимедијалну изложбу Надежде Петровић, сррпске сликарке која је својим животом доказала да је уметност неодвојива од хуманости и да такве најчистије емоције могу да се изразе како кроз уметност, тако и кроз непосредно делање.
Љубитељи сликарства из Дома ученика средњих школа „Срећно“ 19.10.2017.посетили су ову изложбу и кроз посматрање слика и причу директора Музеја Новака Новаковића увидели да људи постају велики на различите начине, али је битно да буду и остану људи.
Надежда Петровићн је свој живот посветила уметности и српству, била је велика сликарка и добровољна болничарка у 3 рата, волела је боје и људе, волела је живот а жртвовала га је лечећи друге и тиме заслужила незаборав. После ове изложбе, ми знамо много више о њој али и о правим људским вредностима.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо дом

 • Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

  Думитровић Синиша

 • Зато што смо сви као породица.

  Јелена Марјановић

 • Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

  Јовић Урош

 • Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

  Милорадовић Тамара