Пратите нас:

Чувајмо планету земљу да би она чувала нас

Широм света, 22. априла  обележава се  Међународни дан планете Земље, као подсетник да нам  Земља и њени екосистеми дају живот. Највећи празник планете Земље  има за циљ да повећа свест људи о угрожености животне средине, као и да у овим активностима ангажује што више људи.

Наша планета је све мање плава и зелена. Свет се суочава са брзим нестанком и изумирањем биљних и животињских врста. Милиони врста који живе на планети су угрожени. Људска цивилизација је одговорна за нарушену равнотежу природе развојем индустрије и великом потрошњом енергије.

Сведоци смо одсуства бриге, пажње и одговорности према природи. Често заборављамо да смо и ми део природе, да загађујемо ваздух који дишемо, да трошимо и загађујемо воду која није неограничен ресурс, да је све што чинимо узрок нарушеног стања животне средине како на локалном тако и на глобалном нивоу.

Свако од нас може да да свој допринос – да посади дрво, да не прља паркове, шуме и реке, да не загађује ваздух, не користи и не баца пластику.

Волимо своју планету Земљу као што волимо свој дом и своју породицу. Земља и њени екосистеми су наш дом!

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара