Пратите нас:

Час сећања на Велики рат

У Сусрет предстојећем државном празнику који се у нашој земљи празнује нерадно, имали смо патриотску дужност да се подсетимо својих корена и  обележимо Дан примирја у Првом светском рату.

Ученици нашег Дома присуствовали су Часу сећања на Велики рат 9.11, у недељи када обележавамо празник. На овом занимљивом и несвакидашњем Часу осврнули смо се на значај овог празника за историју нашег народа. Истакли смо неке важне чињенице, поменули где је потписан споразум о завршетку Рата, у којим земљама се још овај празник прославља нерадно, као и шта представља Наталијина рамонда коју ове недеље сви поносно носимо на својим реверима.

Час сећања крунисали смо казивањем стихова, можда најпознатије песме писца, песника и драматичара који је и сам био учесник Првог светског рата, Милутина Бојића Плава гробница. У својим песмама настојао је да прикаже страдање српског народа за време ратова, тугу и смрт. Стихове је говорила наша ученица Милена Миладиновић.

Овај Час смо обележили прослављањем мира. Дужни смо да памтимо и поштујемо херојство српског народа преносећи млађим генерацијама приче које су део наше историје, нашег идентитета и нас самих.

 

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена