Пратите нас:

Болести зависности и због чега је важно да о њима разговарамо

Месец новембар је по Календару здравља проглашен за Месец борбе против болести зависности. Иако се против њих спроводи свакодневна борба током читаве године, у месецу новембру је посебно појачана ова активност у виду превентивног деловања и указивања на штетна дејства која са собом носе пушење, алкохолизам и наркоманија.
Како бисмо скренули пажњу на феномен који је све присутнији међу младима, осмислили смо радио емисију посвећену овој теми која је реализована 2.11.2022. године.
Ученици четврте године Медицинске школе Марија Радосављевић, Марта Марисављевић и Александар Филиповић су у свом радијском излагању обухватили све три болести зависности. Занимљиво је што су популарним песмама које слушају и које промовишу сумњиве облике понашања, скренули пажнњу и на то како несвесно прихватамо ове опасне и штетне навике у својој свакодневници и како на њих почињемо да гледамо као на нешто нормално и кул.
Радио емисија на ову тему послужила је као увод за ученичку едукацију, коју припремају исти ученици, а која је заказана за 7. новембар, када ће детаљније и у дијалошкој форми говорити о болестима зависности на заједничком састнку васпитних група. Циљ ових активности је подизање свести ученика о штетности ових навика и спуштање прага толеранције на цигарете, алкохол и наркотике.

 

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена