Пратите нас:

Библиотека отворених врата

Хајмо сви у библиотеку!

Култура читања важна је за сваког младог човека. Књига нам омогућава да изградимо врлине, стекнемо мудрост, обогатимо личност и досегнемо духовно благо.

Један писац је једном рекао: „Све књиге које сам у животу прочитао постале су део мене“. Из сваке књиге учимо, растемо и развијамо се.

Наш Дом подстиче ученике на читање, истраживање и промишљање. Неретко са својим ученицима разговарамо о прочитаној литератури и различите књижевне препоруке се често могу чути у просторијама нашег Дома.

Иако у Дому имамо богату и разнолику библиотеку, блиско сарађујемо и са Народном библиотеком „Душан Матић“. Пошто се у месецу септембру одржавају чувени „Матићеви дани“ које сваке године са радошћу испратимо, и ове године Народна библиотека има занимљиву понуду коју радосно делимо са вама, у нади да ћете, поред наше домске, постати члан и градске библиотеке.

Више о „Библиотеци отворених врата“ прочитајте у наставку:

БИБЛИОТЕКА ОТВОРЕНИХ ВРАТА

Народна библиотека “Душан Матић” у оквиру акције “Библиотека отворених врата”, од првог до осмог септембра 2022. године, свим ученицима основних и средњих школа омогућује упис у Библиотеку са попустом и годишња чланарина ће износити 250 динара.
За све предшколце и прваке чланарина је бесплатна!

Д О Б Р О Д О Ш Л И!

Књиге су најтиши и најсталнији пријатељи. Оне су најприхватљивији и најмудрији саветници и најстрпљивији учитељи. – Чарлс Елиот

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара