Пратите нас:

АКО ХОЋЕТЕ ФУНКЦИОНАЛНУ УСТАНОВУ, МОРАТЕ СТАЛНО ДА РАДИТЕ НА ТОМЕ

Дом ученика средњих школа “Срећно” на путу је да реши дугогодишњи проблем са изливањем градске канализационе мреже у просторије установе. Према речима директорке Татјане Милојевић, ова појава нарочито је изражена када велике количине падавина за кратки временски период напуне градску мрежу, што изазива плављење најнижих тачака зграде дома које су испод нивоа градске мреже.

То се дешавало више пута до сад, а пре пар месеци смо имали изузетно велику поплаву која је трајала неколико дана и доста оштетила подрумске просторије. ЈКП “Равно 2014” нам је дало предлог решења и њихове екипе сада раде на реконструкцији канализационе мреже дома.

Изливање воде доводи до оштећења наших просторија, а нарочито су на удару подови и зидови. Многи су затварали очи пред овим дугогодишњим проблемом, а ми подрумске просторије користимо за разне намене и желимо да увек буду чисте и функционалне – каже директорка Милојевић.

Када се овај посао буде завршио следи санација подова и репарација зидова у сутерену. Средићемо све зидове, и оштећене и оне који нису оштећени, како би се уједначили и како би простор добио једну нову, модену форму. Искористили смо прилику да заменимо и столарију у овом делу зграде, али и да поставимо преградни зид на последњем спрату, што ће нам омогућити да лакше грејемо и хладимо спаваонице.

На листи радова налази се и замена дотрајалог степеништа на споредном улазу у кухињу, јер је постојала реална опасност да се одвоји од зграде и угрози запослене. Старо је већ срушено, а за који дан поставићемо ново са металним газиштима које задовољава строги HACCP стандард, па ће се створити безбеднији условин за рад запослених у кухињи – наводи Татјана Милојевић.

Безбедност ученика је увек на првом месту и увек може бити на вишем нивоу. Откако сам на челу Дома “Срећно” из године у годину се стално ради на томе, те тако сви наши радници обезбеђења имају потребне лиценце за обављање ове делатности. Следећи корак било је лиценцирање установе за обављање послова самозаштитне делатности, па смо и тај посао успешно привели крају – истакла је она.

Успели смо да задовољимо све неопходне услове МУП-а Србије, а то није нимало лако. Читав процес је текао постепено јер изискује одређене финансије и промене у начину функционисања дома. Баш прошле недеље нам је стигло решење министарства и са поносом могу рећи да смо сада званично једна од ретких установа у земљи која сама брине о безбедности своје имовине и лица која у њој бораве било по ком основу.

Према најави директорке Милојевић, у Дому средњих школа “Срећно” првих дана нове године профункционисаће и противпровални систем, који ће бити адекватна допуна за већ постојећи видео надзор.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена