Пратите нас:

АДАПТАЦИЈА НА ДОМ – ЕМОЦИЈЕ И УТИСЦИ

Сваки сусрет са новом средином, новим људима и новим захтевима проблем је са којим се сви људи сусрећу у разним периодима живота. За ученике који по први пут долазе у дом септембар је вишеструко стресан због одласка у нову школу, одвајања од куће и родитеља а, изнад свега, због уклапања у собне колективе са непознатим друговима, прилагођавања на домски ритам живота и проналажења свог места у новом колективу. У успешном сналажењу и адаптацији, професионалну помоћ пружају васпитачи а значајан фактор представљају и старији ученици чије вишегодишње искуство може да олакша прилагођавање и унесе оптимизам у тешким тренуцима који прате прве дане у новој средини.

Које су емоције преовладавале код ученика при првом сусрету са домом, шта се у међувремену променило, како се сада осећају и да ли је дом испунио њихова очекивања – питања су на која су одговоре потражили и ученици и васпитачи након месеца проведеног у Дому, на радионици одржаној 29.9.2022.године. Како би се процес адаптације успешно наставио свој допринос дали су и наши матуранти, Марија Радосављевић и Михајло Ступар који су са „почетницима“ у домском животу поделили своја искуства, сећање на прве дане и ствари које су им помогле да прихвате дом као своју другу кућу.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Дом ми је пружио много тога – топлину, љубав и пријатељства за цео живот.

Кристина Радисављевић

Волим овај Дом зато што сам овде упознала своје цимерке са којима ми никада није досадно

Марија Стефановић

Волим Дом због многобројних секција које овде похађам и због осећаја слободе као да сам код куће

Бојан Траиловић

У Дому су непрекидна дружења

Иван Миладиновић

Иако јединац, у Дому сам научио да моји приоритети нису једини и да морам да поштујем друге како бисмо функционисали складно. Научио сам да је све лакше и лепше када се подели са пријатељима

Михајло Ступар

Волим Дом због атмосфере и позитивне климе која у њему влада

Давид Радичевић

Дом волим јер ми је пружио много лепих успомена

Тамара Никодијевић

Дом нам пружа могућност да се учимо одговорном понашању

Шћекић Анастасија

У Дому се осећам безбрижно

Обрадовић Невена