“Нема дана без очињег вида, нити славе без Видовдана!” Ова народна изрека најбоље осликава значај државног празника и његову дубоку урезаност у свест српског народа из много разлога. Један од њих је узвишени чин погледа у будућност и даљину који симболизује развој Србије са идејом коју је видео и следио честити кнез Лазар.
Општина Ћуприја слави Видовдан пригодним прогамом који повезује прошлост, садашњост и будућност, традицију и модерна виђења. Поред свечане академије незаобилазни догађај је и додела награда најуспешнијим ученицима основних и средњих школа, за њихов рад и ангажовање у наставним и ванаставним активностима као и резултатима оствареним на републичким такмичењима.
По први пут међу награђенима нашли су се и ученици нашега Дома. Руководство установе захваљује се локалној самоуправи што је препознала потеницијал у овим младим људима, који су на Републичкој домијади у културно – уметничком стваралаштву и спорту освојили три прве награде. Најбољи у Србији били смо у категорији драмски приказ, други у фолклору и трећи у шаху. Из руку заменика председника општине Илије Пауновића књиге је примило двадесет двоје наших ученика.
Честитамо свим награђенима. Верујемо да ће наши ученици наставити низ постизања одличних резултата. Сигурни смо да ће и у будуће локална заједница то умети да цени и вреднује.