Пратите нас:

Значај рекреације у животу младих

„Спортска рекреација је слободна и организована активност која физички, психички и социјално обогаћује, релаксира и обнавља човека, те му помаже да се обликује у свестрано развијену личност.“
Љ. Јован, 1973.

 

Као појам који се углавном дефинише тако што се доводи у везу са квалитетом слободног времена, значај рекреације постаје јасан, јер начин на који се користи слободно време може имати велики утицај на квалитет живота у целини.

 

Она на позитиван начин може и те како утицати на све битне аспекте живота појединца. Делује превентивно и штити од негативнх спољних утицаја. Бављене рекреацијом је доступно свима, без обзира на здравствено стање, године и пол. Може бити организована или спонтана активност, физичка или психичка, и може се изводити у свим врeменским условима, у свако доба дана, у било ком простору. Она јe у исто време неопходна и пожељна.

 

 

Било да су у питању спортски садржаји, читање, социјализација са другим људима у циљу разоноде и забаве, одлазак у природу, медитација, банџи-џамп, или било која активност која вам падне на памет, поента је иста – уколико своје слободно време проведете на начин који ће учинити да се ви осећате пријатније и боље, то ће имати позитиван утицај на очување и побољшање вашег здравља, а самим тим и живота.

 

Активирајте се. Покрените се. Рекреирајте се. Радите у слободно време оно што вас испуњава и чини срећним. Сигурно ћете осетити позитивну промену!

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара