Дом ученика средњих школа „Срећно“ примио је нову генерацију ученика и започео школску годину у недељу 2.9.2018. године. Након успешно спроведеног конкурса, попуњен је капацитет и у Дом се уселило 103 ученика. Ова година карактеристична је по томе што је чак тридесетосморо ученика први пут у Дому. За њих је ово значајна промена а за васпитаче велика обавеза да им помогну при адаптацији на нову животну и образовну средину.

Након смештања у собе и кратког упознавања, одржан је родитељски састанак на коме су се новим ученицима и њиховим родитељима представили директорка Дома и васпитачи и упознали их са кућним редом, правилима понашања и свим правима и обавезама које су преузели уласком у Дом.

Током лета вредно смо радили и припримили се за почетак нове школске године. Окречене су просторије у којима бораве ученици, решен је проблем кондензације и влажења испод прозора, префарбани су и освежени плакари у ходницима, замењене славине у купатилима и отклоњени кварови утврђени приликом раздуживања ученика. Улазни хол је опремљен новим клупицама за седење. Купљена је нова постељина и побољшан видео надзор. У току су радови на замени електро и мрежне инсталације, чиме ће се створити услови за бољи интернет у Дому.

Спремно смо закорачили у нову школску годину. Заједно ћемо испуњавати школске и домске обавезе, савладавати препреке а пре свега лепо се дружити.