Освојено једно прво и једно друго место на Републичкој Домијади у Краљеву

 

Драмски приказ “Тако смо читали Нушића” настао је заједничким радом чланова драмске секције са васпитачицом Маријом Миладиновић која потписује драматизацију и режију ове сценске игре. Тиме је поновљен успех од прошле године остварен у Новом Саду са комадом “Кул. Кул!” Успех је надмашен освајањем другог места у категорији “фолклор”. Чланови фолклорне секције извели су “влашке игре“, под уметничким руководством стручног сарадника Петра Миладинова и васпитачице Сузане Илић Пајкић.
Прама речима директорке Татјане Милојевић, велики успех наших ученика прошао је запажено и са пуно комплимената од колега из других, мого већих домова. “Најважније је да су наша деца задовољна и да се њихов и рад васпитача и стручних сарадника исплатио“, истакла је директорка Милојевић и нагласила да јој је веома је драго што је жири на Регионалној Домијади, чији смо ми били организатори, врло стручно и објективно урадио свој посао. “То доказују награде освојене у Краљеву, не само нашег дома већ и других домава из региона Шумадије, Поморавља и Браничева, који је остварио највише пласмана. Укупно гледано, наш регион је био најуспешнији”, нагласила је директорка Татјана Милојевић.
Одличан домаћин и педантан организатор Републичке Домијаде домова ученика средњих школа био је Дом ученика средњих школа Краљево.
У тренуцима велике среће и задовољства не треба се у успеху узносити,већ наставити са озбиљним и преданим радом, као што смо то и до сада чинили. Ипак, највеће заслуге иду ученицима, свим станарима нашег “малог дома велико срца”, јер да није њих не би било ни ове радости у којој сада уживамо.

Вама који сте наступали у Ћуприји и Краљеву хвала на озбиљности, дициплини, пожртвовању, несебичности и осећају припадности нашој малој заједници, која се зове Дом ученика средњих школа “Срећно”.