Ова школска година је била веома успешна. Остварено је пуно добрих резултата у наставним и ваннаставним акривностима, па није било потребе да уопште размишљамо о наградној екскурзији. Једино питање било је: “Куда?”

Београд се увек први намеће својом културно-историјском и туристичком понудом, па смо овога пута одлучили да посетимо Музеј “Николе Тесле” и интерактивну презентацију живота и рада Михајла Пупина, у “Историјском музеју”, под називом „Од пашњака до научењака“.

Испоставило се да је овај избор био прави потез. Живот и рад највећих српских умова, који су својим делима усмерили ток савременог доба, никога није оставио равнодушним. Посебно је била занимљива изложба о Михајлу Пупину, који се фантастичном анимацијом и “три де” технологијом, појавио пред нама у својству водича и наратора сопствене животне приче. Ту смо се упознали и са животом и делима једног од наших навећих сликара, Уроша Предића, који је био најбољи Пупинов пријатељ.

Својом лепотом, монументалношћу и историјским значајем пажњу нам је привукла и црква св. Марка. Морали смо да је посетимо!

Други део дана био је опуштајућег карактера. Мало шетње престоницом и удисања духа велеграда, добро дође после часова историје, науке и технике.

Надамо се да ће већина наших ученика врло брзо наће себе у Београду и постати универзитетски грађани. Нама је част што су један део свог живота провели у нашем дому и што смо их бар мало учинили “срећном децом”. Хвала им!