ВИДОВДАНСКА ПРИЗНАЊА

“Нема дана без очињег вида, нити славе без Видовдана!” Ова народна изрека најбоље осликава значај државног празника и његову дубоку урезаност у свест српског народа из много разлога. Један од њих је узвишени чин погледа у будућност и даљину који симболизује развој Србије са идејом коју је видео и следио честити кнез Лазар.
Општина Ћуприја слави Видовдан пригодним прогамом који повезује прошлост, садашњост и будућност, традицију и модерна виђења. Поред свечане академије незаобилазни догађај је и додела награда најуспешнијим ученицима основних и средњих школа, за њихов рад и ангажовање у наставним и ванаставним активностима као и резултатима оствареним на републичким такмичењима.
По први пут међу награђенима нашли су се и ученици нашега Дома. Руководство установе захваљује се локалној самоуправи што је препознала потеницијал у овим младим људима, који су на Републичкој домијади у културно – уметничком стваралаштву и спорту освојили три прве награде. Најбољи у Србији били смо у категорији драмски приказ, други у фолклору и трећи у шаху. Из руку заменика председника општине Илије Пауновића књиге је примило двадесет двоје наших ученика.
Честитамо свим награђенима. Верујемо да ће наши ученици наставити низ постизања одличних резултата. Сигурни смо да ће и у будуће локална заједница то умети да цени и вреднује.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара