Трибина о трговини људима

У нашем Дому је у четвртак, 23.јануара 2020. године одржана трибина посвећена борби против трговине људима под називом „Људска бића немају цену“. Едукатори су овога пута били млади активисти Црвеног крста из Параћина.
У складу са својом мисијом Црвени крст Србије активно се укључује у напоре да се спречи трговина људима, смањи број жртава и умање последице по жртве. Предавања и дискусије на тему трговине људима свакако су неопходне у циљу информисаности. Превентивни циљ активности Црвеног крста је ширење свести и знања о трговини људима.
Сматрамо да вршњачка едукација као један од медијума снажно допире до младих, па је и овога пута било велико интересовање наших ученика и гостију, који су са пажњом пратили и активно учествовали у предавању. Пошто је тема изазвала велико интересовање, организоваћемо нове радионице и предавања вршњачких едукатора.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара