Трибина о трговини људима

У нашем Дому је у четвртак, 23.јануара 2020. године одржана трибина посвећена борби против трговине људима под називом „Људска бића немају цену“. Едукатори су овога пута били млади активисти Црвеног крста из Параћина.
У складу са својом мисијом Црвени крст Србије активно се укључује у напоре да се спречи трговина људима, смањи број жртава и умање последице по жртве. Предавања и дискусије на тему трговине људима свакако су неопходне у циљу информисаности. Превентивни циљ активности Црвеног крста је ширење свести и знања о трговини људима.
Сматрамо да вршњачка едукација као један од медијума снажно допире до младих, па је и овога пута било велико интересовање наших ученика и гостију, који су са пажњом пратили и активно учествовали у предавању. Пошто је тема изазвала велико интересовање, организоваћемо нове радионице и предавања вршњачких едукатора.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо дом

 • Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

  Думитровић Синиша

 • Зато што смо сви као породица.

  Јелена Марјановић

 • Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

  Јовић Урош

 • Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

  Милорадовић Тамара