То је моја храна права – да видимо је ли здрава

Месец здраве хране, октобар,  у Дому „Срећно“ обележен је бројним активностима. Ученици креативне секције добили су задатак да ураде цртеже на ову тему па су радови Милице Илић, Иване Николић и Добрић Јелене заједно са осталим прилозима увршћени у материјал којим је уређена огласна табла поводом овог празника у организацији васпитачице Сузане Илић Пајкић. На састанцима васпитних група ученици су упознати са принципима здраве исхране. Ипак, највећи одјек имала је радионица под називом“ То је моја храна права – да видимо је ли здрава“ коју су припремили и 20.10.2020. реализовали васпитачи Биљана Стајић, Марија Миладиновић и Далибор Гинић са ученицима друге и четврте године.

Због поштовања безбедносних мера у извођење радионице укључено је само 15 ученика.

Радионица је започела игром у којој су ученици навели своју омиљену храну. А да ли је та храна здрава и да ли сме да чини основ исхране утврдили су кроз скицу пирамиде исхране у коју су уписивали и уцртавали намирнице које припадају појединим стратумима пирамиде. Завршна активност била је прављење модела пирамиде исхране од правих намирница. Непосредно учешће у формирању пирамиде помоћи ће ученицима да лакше усвоје правила здраве исхране.

 

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара