Свечана завршна приредба Малог дома великог срца

У сали музичке школе „Душан Сковран“ у четвртак, 24. маја 2018. године традиционално је одржана свечана завршна приредба нашег дома. Публика, коју су чинили многобројни родитељи, професори, другари и званице из јавног живота није крила одушевљење и све тачке награђивала је громогласним аплаузима и овацијама. У наступима фолклорне, музичке, литерарне, драмске и плесне секције учествовало је око 50 ученика. Саставни део приредбе је била и изложба радова креативне секције Дома која је била постављена испред сцене.
Директорка Дома, Татјана Милојевић, је истакла да је година за нама једна од најуспешнијих. Ученици су остварили изузетна постигнућа у школском успеху, дисциплина у дому је била на веома високом нивоу, готово без дисциплинских поступака, а круна ангажовања у слободним активностима током школске године су остварени резултати на регионалној и републичкој Домијади.

„Били смо и беспрекорни организатори регионалне Домијаде у области културно – уметничког стваралаштва коју су похвалили представници свих домова нашег региона“,

истакла је директорка и додала:

“ Победе су остварене и у организацији рада дома и условима боравка ученика. Побољшали смо безбедност уградњом сигурносних врата, заменили комплетну унутрашњу столарију и светларник, међу првима у Србији покренули смо систем за избор оброка. Одвајањем кухињског блока од трпезарије омогућили смо примену свих захтева ХАЦЦП-а и добили нов простор за различите активности. Направили смо и корак напред у подизању стандарда увођењем најновијег система ИСО 9001 – 2015. Пријем и награде за матуранте, традиционална наградна екскурзија, редовна едукативна предавања и забавне вечери незаобилазни су догађаји у дому. Највећа награда за нас, запослене у овој установи, су насмејана лица ученика и осећај припадности једној малој – великој заједници која се зове Дом ученика средњих школа „Срећно“.

Дом ученика је дипломом и књигом наградио освајаче првог, другог и трећег места на Републичкој домијади, као и све васпитаче за остварене успехе и допринос у организацији и реализацији васпитног рада у протеклој школској години. Као знак захвалности за успешну сарадњу додељене су захвалнице истакнутим установама и појединцима из локалне заједнице.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо дом

 • Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

  Думитровић Синиша

 • Зато што смо сви као породица.

  Јелена Марјановић

 • Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

  Јовић Урош

 • Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

  Милорадовић Тамара