Срећна домијада

Ученици Дома ученика средњих школа „Срећно“ учествовали су на регионалном такмичењу домова, популарној “Домијади”, која је 8. априла одржана у Рековцу. У категоријама предвиђеним за културно-уметничко стваралаштво освојили два прва и једно друго место. „Мали дом великог срца“, како га ученици из милоште зову, заслужено је, истакли су гледаоци, а посебно жири, изборио пласман на Републичку Домијаду, која ће бити одржана од 15. до 17. априла у Краљеву и Врњачкој Бањи. Они ће у категоријама модерни плес, кореографијом “Бунтовници” и популарна музика песмом Парног ваљка „Све још мирише на њу”, представљати свој регион и одмерити снаге са домовима из целе Србије.
Бројне похвале и одушевљење присутних посетилаца, побрала је и заслужено заузела друго место у веома оштрој конкуренцији и изложба ученичких радова у категорији “примењена уметност”. Није било припаднице женског пола која није пожелела да понесе неки од прелепих комада накита од полимерне глине, који су извајале веште руке чланова креативне секције дома.
Све похвале заслужују и чланови драмске секције фантастичним извођењем одломка из представе „Иза кулиса“ у категорији “драмски приказ” као и “поетско-сценски приказ” „Опајдарско коло“, по тексту Марка Шелића Марчела. Наступ фолклора са сплетом игара из Баната, побрао је симпатије публике оригиналном изведбом. Својим радовима истакли су се и чланови литерарне секције.
Овогодишњи резултат такмичења у културно-уметничком стваралаштву представља један од највећих успеха у историји дома и по квалитету програма и по броју освојених места.  Наши “домци” ће са успехом и поносом пронети име свог дома и града на републичким сусретима домова Србије у Краљеву и Врњачкој Бањи.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара