Седам година креативности

Дом ученика је организовао изложбу радова ученика креативне секције, у понедељак, 13.05.2019. године. Изложбу су отворили директорка дома Татјана Милојевић и директор Музеја “Хореум Марги – Равно” Новак Новаковић, који већ неколико година као стручни сарадник учествује у раду секције.
Директорка је истакла да је креативна секција Дома ученика средњих школа “Срећно” формирана школске 2012/2013. године. Као васпитач је заједно са групом креативних ученика дошла на идеју да од старих предмета направе нове и удахну им живот. Наредне године, секција је почела да ради озбиљније. Упознали су технику вајања и начин рада са полимерном глином. Ученици су израдили предиван накит, као и постоља за излагање. На Домијади 2014. године освојили су прво место и стекли право да излажу радове на Републичком такмичењу у Београду, где су побрали бројне похвале, комплименте и одличне критике.
Наредних година секција је окупљала све већи број ученика и наставила да трага за новим идејама, техникама и материјалима: сликали су на порцелану и стаклу, затим су се поново вратили изради накита, али новог дизајна.
Новак Новаковић је истакао да је сарадњу са домом започео 2016.године. Тада су ученици израдили предивне, оригиналне маске. Наредне године упознао их је са графиком и савладали су цео процес настајања једне графике.Ове школске године “креативци” су се посветили вајању, калиграфији и уметничкој фотографији. У тајне уметничке фотографије ученике је увео Иван Милосављевић, графички дизајнер.
Свих протеклих година радови ученика креативне секције били су награђивани и похваљивани не само од стране стручног жирија већ и од публике.
За протеклих седам година кроз креативну секцију дома прошао је велики број ученика. Оснивачи и најпосвећенији раду секције били су Живадин Јовановић, Александар Матић, Анђела Јовановић, Миљана Обрадовић, Јована Максимовић, а затим и Милица Живковић, Јована Дренић, Тијана Савић, Ана Стојановић, Николина Стојковић, Сандра Дукић, Анастасија Пантић, Оливер Милетић и многи други.
Директорка се захвалила свим ученицима на вредном и преданом раду као и колегиници Сузани Илић – Пајкић која успешно води секцију већ неколико година.
Изложба ће бити отворена за посетиоце до 16.маја, а затим ће радови наших ученика наставити да красе просторије дома.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара