Прослава Светог Саве у Дому ученика „Срећно“

Прослава школске славе је за све васпитно-образовне установе важан и свечан дан јер управо тада прослављамо првог српског просветитеља Светог Саву. Дан који сви ученици жељно очекују, дан када у школу неће носити бриге, већ иду растерећени, поносни што у свом свакодневном раду, учењу и залагању носе поруке и учења Светог Саве, а да тога можда понекад нису ни свесни.
Мали дом великог срца и овога пута је ујединио снаге, удружио секције на којима се протеклих месеца помно радило па су нам ученици и приказали плод свог досадашњег рада. Ученици драмске секције су нам у свом казивању приближили део лика и дела Светог Саве, музичка секција је, уз традиционално изведену химну, приказала и композиције етно и популарне музике, литерарци су били посебно инспирисани те су своја осећања ставили на папир, популарни „Бунтовници“, су салу употпунили позитивном енергијом и раздраганошћу модерног плеса, и напослетку фолклорна секција која је допринела да наша прослава остане још дуго у памћењу публике.
На прослави су нас традиционално својим присуством подржале градске институције, попут музеја и телевизије, затим представници ОШ „Ђуре Јакшић“, чланови Управног одбора Дома али и званице из Општине Ћуприја, на чему им се захваљујемо и поручујемо да смо ту једни за друге у ширењу културе и добре и племените речи.
На крају нам остаје да до следећег празновања, још једном споменемо, да су врата нашег Дома широм отворена уз поруку Светог Саве: „Очи твоје право да гледају, веђе твоје да показују право“.

арија Миладиновић

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо дом

 • Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

  Думитровић Синиша

 • Зато што смо сви као породица.

  Јелена Марјановић

 • Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

  Јовић Урош

 • Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

  Милорадовић Тамара