Прослава Светог Саве у Дому ученика „Срећно“

Прослава школске славе је за све васпитно-образовне установе важан и свечан дан јер управо тада прослављамо првог српског просветитеља Светог Саву. Дан који сви ученици жељно очекују, дан када у школу неће носити бриге, већ иду растерећени, поносни што у свом свакодневном раду, учењу и залагању носе поруке и учења Светог Саве, а да тога можда понекад нису ни свесни.
Мали дом великог срца и овога пута је ујединио снаге, удружио секције на којима се протеклих месеца помно радило па су нам ученици и приказали плод свог досадашњег рада. Ученици драмске секције су нам у свом казивању приближили део лика и дела Светог Саве, музичка секција је, уз традиционално изведену химну, приказала и композиције етно и популарне музике, литерарци су били посебно инспирисани те су своја осећања ставили на папир, популарни „Бунтовници“, су салу употпунили позитивном енергијом и раздраганошћу модерног плеса, и напослетку фолклорна секција која је допринела да наша прослава остане још дуго у памћењу публике.
На прослави су нас традиционално својим присуством подржале градске институције, попут музеја и телевизије, затим представници ОШ „Ђуре Јакшић“, чланови Управног одбора Дома али и званице из Општине Ћуприја, на чему им се захваљујемо и поручујемо да смо ту једни за друге у ширењу културе и добре и племените речи.
На крају нам остаје да до следећег празновања, још једном споменемо, да су врата нашег Дома широм отворена уз поруку Светог Саве: „Очи твоје право да гледају, веђе твоје да показују право“.

арија Миладиновић

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара