Позориште зове

„Женско срце у шињелу“ у оквиру Дана општине Ћуприја

 

Дан општине Ћуприја и ове године обележила су разна дешавања како културе и уметности, тако и спорта. Један од догађаја била је и популарна представа позоришта „Славија“ из Београда „Женско срце у шињелу“.

Представа говори о три  жене које су својевољно отишле у рат како би се бориле за српски народ. Три приче из прошлости о Флори Сендс, Милунки Савић и Надежди Петровић и три глумице које желе да оживе те приче и оставе траг у садашњости.

Наши ученици са васпитачицом и у друштву директорке Дома пажљиво су погледали представу након које су разговарали о утисцима и размишљањима које је изазвала.

Право је уживање ићи са ученицима на манифестације културе. Увек пристојни, културни, али и заинтересовани за садржај који им је понуђен, пред нашим очима граде се у личности које размишљају, који су свестрани и опште образовани.

Поносимо се што их имамо у Дому и жељно ишчекујемо неку наредну активност.

 

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо дом

 • Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

  Думитровић Синиша

 • Зато што смо сви као породица.

  Јелена Марјановић

 • Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

  Јовић Урош

 • Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

  Милорадовић Тамара