Позоришна недеља

На регионалној Домијади смо и ове године остварили запажене резултате. Сходно томе, Дом ученика средњих школа „Срећно“ наградио је ученике разноврсним позоришним садржајима који су се у недељи од 1. – 5. априла дешавали у нашем граду. Драмска секција, коју предводи васпитачица Марија Миладиновић, обележила је ту недељу позоришном.

На репертоару је најпре била представа „Јелисаветини љубавни јади због молера“ која је 1.априла имала своје премијерно извођење, па су ученици имали прилике да присуствују целокупној свечаности коју премијере са собом носе.

Представу је извело Градско позориште „Моравиште“ а режију потписује Владимир Милојевић.

Друга од активности је била посета Школи глуме Ћуприја и дружење са глумцима који активно припремају свој јавни час. Како је васпитачица Марија један од предавача у Школи глуме Ћуприја, идеја је била упознати ученике како међусобно, тако и упознати их са радом оних других. Било је приче, смеха, размене искуства, али и упућених сугестија на које би требало обратити пажњу у сценском наступу, као што су јасноћа говора, дикција и сл.

Позоришну недељу крунишемо одласком на позоришну представу Звездара театра „Боинг боинг“. Ученици су имали и ту част да се упознају и фотографишу са глумцима из представе. У представи су играли Радован Вујовић, Виктор Савић, Јелена Гавриловић, Нада Мацанковић, Марина Воденичар и Борка Томовић. Водвиљ по врсти, представа је испунила целу салу позитивном енергијом и смехом, тако да је пун погодак био организовати овакву једну активност.

На крају недеље, по сумирању утисака, можемо само да закључимо да бављење позориштем утиче најпре хумано и племенито, а онда и едукативно на ученике. С обзиром да се васпитни део драмске секције нашег Дома базира на подршци једних другима, помагању и поштовању како свог, тако и туђег рада, проширење искуства и видика по питању позоришта било је и те како позитивно искуство. Свакако искуство које желимо да уведемо у праксу.

Дом у бројкама

ученика
година традиције
соба за смештај
запослени

Зашто волимо Дом

Зато што сам упознао нове пријатеље. Због домијаде на којој такође срећем нове пријатеље. Због идеалног распореда времена, значи дођеш у 13 h и имаш 3 сата за спавање, значи екстра!!!

Думитровић Синиша

Зато што смо сви као породица.

Јелена Марјановић

Дом „Срећно“ пружа мир за садашњост и сигурност за будућност, зато га и волим.

Јовић Урош

Волим овај дом зато што сам упознала пуно нових другара.

Милорадовић Тамара